Henning i London 2019

London

24. - 28. maj 2019

Fredag den 24. Maj

 

Afgang på denne spontantur Aarhus 18.00. Ryanair fra Billund 22.30. Ankomst London Stansted 23.05. Så Stansted Express til Liverpool Street Station. Kort gåtur til Travelodge Liverpool Street. Det vigtigste er kommet og ligger klar i receptionen – billetten. Sengetid kl 01.00.

 

Lørdag den 25. Maj

 

Dagens tur 1 er fundet på en hjemmeside. Det er tæt på det lokale hood, og temaet er Streetart. Så ved 10- tiden og nogle timer frem går det så rundt i dele af London East – omkring Spitalfields, Brick Lane og Shoreditch og især en masse små sidegader for at spotte streetart. Der er masser af fine eksempler og ikke specielt mange turister. Hjemme på hotellet igen ved 1-tiden med en frokost henter i Tesco.

Street Art - Brick Lane
Statement - Brick Lane

Tur 2 er mere traditionel. Central Line ind til Marble Arch. Så lang gåtur gennem Hyde Park og Kensington Garden, sammen med en del andre turister. Turen slutter ved gode gamle Queensway og herfra retur med tuben til Liverpool Street.

Skateboarding i Hyde Park
Afslapning i Kensington Gardens

Aftenpizza hentes lidt senere på et glimrende og vældig effektivt pizzeria.

 

Søndag den 26. Maj

 

Sove længe og så et storslået morgenmåltid inden dagens tur 1. Den går med DLR til Greenwich og derfra igennem flot park til Greenwich Observatory. Her får man uddelt en audioguide og kan så selv finde rundt på det beskedne med spændende sted. Her er flotte observatorier, masser af mærkværdige måleinstrumenter, en linie hvor alle står med en fod på hver side og tager selfies og så en flot udsigt over Themsen og skyskraberne ved Canary Wharf. Da det er klaret smutter jeg ned igennem parken og retur med DLR til hotellet.

Udsigt - Grenwich Park og Canary Whart
Greenwich Observatory

Tur 2 går til National Science Museum. Egentlig ikke for at se det kæmpestore museum, men derimod en særudstilling med verdens bedste naturfotos. Da jeg skal ind her er der dog desværre udsolgt for dagen, og et tilbud om at købe et årsmedlemsskab til 73 £ finder jeg ikke acceptabelt. Så jeg smutter retur til South Kensington Station med uforrettet sag. Til gengæld finder jeg så en lille bitte have for enden af platform 1. Det har jeg ikke set før. Herfra så retur til hotellet til en kop kaffe, en Marsbar og en sen eftermiddagslur.

Platform 1
Platform 1

Aftenpizza hentes lidt senere på mit glimrende og vældigt effektive pizzeria.

 

Mandag den 27. Maj

 

Så var der det der med billetten ved ankomst – og i dag er den egentlige grund til turen. Det er Bank Holiday i England, og så kan man spille vigtige fodboldkampe. Oprykningskamp på Wembley til Premier League mellem Aston Villa og Derby. Og billetten gælder til den kamp. Level 5, blok 520, 6. række, plads 181 – naturligvis i Derby enden.

 

Afgang kl 12. Der tager en lille time at nå frem til Wembley. Selv om der er masser af mennesker – ca. 85.000 og udsolgt – så foregår det i god ro og orden. De har prøvet det før. Jeg finder frem til min plads og er klar – ca 1 ½ time før kampstart. Den kan man så bruge på at følge tumulten og stille og roligt se stadion blive fyldt op.

Olympic Way
Wembley

15.00 kampstart, og så er der ellers tryk på. 1. Halvleg er faktisk lidt kedelig, og bliver endnu kedeligere, da Villa kommer foran i næstsidste minut. Dog ganske fortjent. Så er der mere kul på i 2. Halvleg. Villa kommer dog på 2-0 efter ½ time, og så skulle lyset sådan set være slukket. Men 8 minutter før tid kommer Derby på 2-1 og de sidste minutter bliver hektiske, med store brændte chancer. 2-1 det bliver og vores ende kan smutte slukørede retur til Wembley Park Station, men Villa’s fans kan blive tilbage og hylde.

 

Også hjemturen forløber smertefrit. Selv om vi tabte er stemningen ikke alt for depressiv. Vi har spillet en fin sæson. Tilbage på Liverpool Street omkring 18.30. Burgermenu fra McD og rolig aften på værelse 103.

 

Tirsdag den 28. Maj

 

Sidste dag på dette minitrip. Det bliver lidt rundt i London City. Det er almindelig arbejdsdag i dag, så forretningsfolkene vimser rundt. Først en visit til Museum of London. Det skuffer lidt. Lidt for meget “montremuseum”. Så ellers videre rundt i City, med kig på nogle af de “seværdigheder” der dukker op på Google Maps. Det er bl.a. Den hyggelige lille park Postman’s Park, den noget mere kendte seværdighed St. Pauls Cathedral, den mindre kendte men meget fine kirke St. Mary-le-Bow og så den tumultagtige plads omkring Bank med bl.a. Bank of England og andre sværvægtere indenfor den finansielle verden.

Bank
Bank

Så retur til udmærkede Travelodge Hotel, hvor det helt specielle kendetegn er den brummende lyd af London Underground under kælderen. Fat i bagagen, ud til Stansted Airport der som sædvanlig er ubeskrivelig tumultagtig. Hjem med Ryan Air hvor ingen af steward(esserne) ser ud til at være nået konfirmationsalderen. Pas-kø i Billund, hvor 2 Karl Stegger kloner sidder og glor på pas. De håndteres med overlegen arrogance. Bus til Aarhus, og hjemme omkring 01.00.

Hoteller


Travelodge Liverpool Street ⁕⁕⁕


Transport


Billund - Stansted: Fly - Ryanair

Stansted - Billund: Fly - Ryanair


Museer og lignende


Greenwich Observatory

Museum of London


Sport og underholdning


Wembley: Aston Villa - Derby (oprykningskamp til Premier League)