Hjemmesiden


Kære læser


Jeg hedder Henning Nielsen - jeg er født i 1963 og bor i Aarhus. Til daglig arbejder jeg i Midttrafik i Aarhus. Før det har jeg arbejdet med kollektiv trafik i Vejle Kommunes Tekniske Forvaltning og i Vejle Amts Trafikselskab.


Hjemmesiden kombinerer flere af mine hobbyer. Jeg er vild med at rejse, jeg tager frygtelig mange billeder når jeg gør det, og når jeg kommer hjem synes jeg det er sjovt at lege med billedbehandling og hjemmeside


 Her er jeg - i Torres del Paine - sydlige Chile


Jeg rejser næsten altid på egen hånd. Jeg er ikke til grupperejser, men foretrækker selv at bestemme hvad jeg skal se og i hvilket tempo. Tempoet bærer præg af at jeg ikke gide jage.  Det er også altid en eller anden form for opdagelsesferie. Jeg ville kede mig hvis jeg skulle bruge tiden liggende ved en strand eller svømmepøl. Hvis det kan lade sig gøre arbejdsmæssigt så foregår turene tit udenfor højsæsonen. Der er færre turister og det er billigere at rejse.


Tro mod mit job rejser jeg altid kollektivt. Fly, bus eller tog. Jeg har kørekort, men det er 30 år siden jeg har kørt bil.


Undervejs på turene havde jeg førhen en dagbog med. Her skrev jeg lidt ned, og når jeg kommer hjem bliver det til teksten på hjemmesiden. Nu om stunder er dagbogen erstattet af en IPad. Så kan jeg kopiere direkte til hjemmesiden, når jeg kommer hjem.


Kamera


Jeg bruger et Nikon D75 Full-frame til at tage billeder med. Der anvendes som regel et AF-S Nikkor 28 - 300 mm. som objektiv. Ved særlige lejligheder måske også en Makro på 115 mm. Jeg har også lidt gamle objektiver som jeg sjældent bruger efterhånden. 


Tidligere brugte jeg Nikon D610 Full-frame som dog gik i stykker under et massivt regnvejr. Jeg skiftede lidt rundt med et 24-85 mm objektiv og et 70 - 300 mm. objektiv, hvilket var lidt bøvlet. Før det brugte jeget Nikon D60 med et 18-135 mm. zoomobjektiv.


Mit første digititale kamera var et Nikon D50. Og før det brugte jeg et analogt Nikon F50, hvorefter jeg scannede billederne ind. Billederne fra nogle af mine første rejser er taget med min gamle Yashica-kamera.


Enkelte billeder undervejs er taget med Iphone. Det er typisk når jeg er steder, hvor jeg ikke vil slæbe rigtigt kamera med - f.eks. fodboldkampe.


Billedbehandling


Jeg bruger Lightroom til billedbehandling. Jeg forsøger ikke at manipulere for meget, men nogle gange hjælper det med lidt mere kontrast, lidt mere kulør eller en enkel beskæring. Men jeg manipulerer ikke billeder sammen, eller fjerner ting jeg ikke kan lide og den slags. 


Førhen brugte jeg programmet Paint Shop Pro.


Hjemmesiden


Hjemmesiden er hostet hos One.com. Det fungerer godt og er rimeligt billigt.


I 2014 er jeg også begyndt at bruge deres Web-editor til at lave siderne. Det er ret enkelt - måske ikke så fancy, men det gør ikke noget. Sider fra før 2014 er efterhånden også lagt i det samme format.


Jeg har lavet nogle fotoalbums på hjemmesiden, hvor man kan se flere og større billeder. Til det formål bruger jeg et lille program, der hedder Jalbum.


Jeg bruger også hjemmesiden til almindelige daglige fotos. Det er når jeg været ude og tage nogle billeder lokalt - så lægger jeg nogle ind på hjemmesiden.


Jeg kan ikke huske hvornår jeg lavede den første version af hjemmesiden, men det er ved at være mange år siden - formentlig omkring år 2000. Den første version handlede om min Australiens-tur og jeg lavede den engang Tele Danmark tilbød nogle gratis hjemmesider. Home5.inet.tele.dk/henningn - mener jeg den hed. Den er forsvundet for længst.


Jeg hører meget gerne dine kommentarer eller spørgsmål så  skriv til mig på nedenstående mail - det er altid sjovt at høre fra nogle som har været på besøg.


Venlig hilsen og god fornøjelse


Henning