Henning i Bremen 2015

Bremen

13. - 17. maj 2015

Onsdag den 13. Maj


Kristihimmelfartsweekendferie til Bremen.


Turen er selvfølgelig med tog. Afgang Aarhus kl. 17.00. Togskifte i Kolding, Flensburg, Neumunster og Hamburg. Så er jeg i Bremen lige før midnat. Dejlig aftentur med få passagerer i de tyske tog.


Tjek ind på IntercityHotel lige ved siden af Hauptbahnhof. Så ellers i seng, så man kan være klar som turist i morgen.


Torsdag den 14. Maj


Et frikort til den lokale kollektive trafik følger med værelset. Så efter morgenmaden må det i sving. Jeg tager en lokal sporvogn et par stoppesteder. Derfra er det min plan at gå langs floder Weser ud til et område der hedder Überseestadt. En kæmpestor Kellogs-fabrik kommer i vejen for den plan. Den stopper muligheden for at følge Weser, men er du sindssyg hvor må den kunne lave mange corn-flakes.


Jeg kommer dog udenom, og ender alligevel ude ved Überseestadt. Det er sådan et nybyggerområder ved vandet med huse, kontorer, restauranter, cafeer m.m., som enhver by der har respekt for sig selv og som har lidt vand, efterhånden har fået hamret op. Det her sted forekommer nu ret ucharmerende - måske fordi det er blæsende og pissekoldt.

Überseestadt
Böttcherstrasse

Tilbage mod centrum for at se lidt lokale turistfælder omkring Markt og den lille gade Böttcherstrasse. I sidstnævnte gade spiller et fint klokkespil kl. 12. Suk.....


Videre ned til forblæste Weser, inden jeg søger hjem mod hotellet og en Kinagrill på vejen.


Efter pause på hotellet, går det ned til et område tæt på centrum benævnt Schnoor. Det er hyggelige gamle huse, der nu tilsyneladende alle er lavet om til Souvenir-butikker. Kan man abstrahere fra det, så er det nu hyggeligt nok.

Schnoor
Viertel

Videre det går til et andet kvarter kaldet Viertel. Det er smadderhyggeligt. Det virker som Bremens uvorne bydel med halvforfaldne huse, halvforfaldne beboere, graffiti og råhygge. Her hænger jeg ud nogle timer, inden snuden vendes mod hotellet, en pizza, en kaffe og en Rittersport.


Fredag den 15. Maj


Dagstur til Bremerhaven. Turen derud med tog tager kun en god 1/2 time. Lige så lang tid tager det at gå fra Hauptbahnhof til Hafen. Ikke overraskende er havnen højdepunktet i Bremerhaven. Der er også et par museer, men da det jo ikke regner er der ingen grund til at se dem. I stedet bliver det til en lang gåtur langs Weser-floden. Her er skibe, nye lejligheder med store udsigter, slæbebåde, skibe på floden, småindustri, lagerhaller og længere ude end jeg gider at gå en meget større havn.

Bremerhaven
Bremerhaven

Frokost på en cafe. Turens første Jägerschnitzel. Shit den er stor - og god. Jeg er hjemme igen ved 3-tiden, og efter den lange gåtur er det godt at få fødderne op på værelse 424.


Spaziergang no. 2 venter til ved 6-tiden. Vejret har forbedret sig markant. Det er dejligt skyfrit og flot fotovejr til en gåtur rundt i Altstadt, krydse et par broer, hen forbi Becks Bryggeri og så retur igen. Aftensmad bliver en kæmpe Krakauer og en fadbamse i en Biergarten nede ved Weser.

Beck's Bier
Bremen Altstadt

Lørdag den 16. Maj


Lørdag i Bremen. Efter hotellets storslåede morgenmad bliver det til en gåtur i den nærliggende Bürgerpark. Den er kæmpe, og sjovt nok ikke blandt de foreslåede turistattraktioner i byen. Der er nu enkelte andre Bürgere der har fundet herud til en spaziergang blandt træer, plæner, marker, en enkelt lille bondegård med dyr, et par restauranter, en minigolfbane og andet halløj. Hyggeligt sted.

Bürgerpark
Weser Stadion

Eftermiddagen går i Fussball. Selv om der er ausverkauft har jeg været heldig og fået fingrene i en billet til den ene langside med en fin udsigt. Werder Bremen spiller mod Borussia Mönchengladbach. Det er sæsonens sidste hjemmekamp for Werder, der ligger nr. 8. Gladbach har haft en fin sæson og er nr. 3. Det er en fin kamp med en fantastisk atmosfære. Gladbach er klart bedst, og end ikke Jannik Vestergaard kan gøre noget ved at de fuldt fortjent vinder 2-0. Hjemmepublikum er mellemfornøjede, men sæsonen synes trods alt godkendt - og så hjælper det selvfølgelig at HSV taber, og formentlig rykker ned.


Aftenschnitzel af den mere tvivlsomme slags på en grill-bar lige udenfor hoteldøren, og afslapning med VM i Ishockey på værelset om aftenen.


Søndag den 17. Maj


Slut på denne fine mini-ferie til Bremen. Jeg kan sove længe for jeg skal først med toget kl. 11 til Hamburg. Her skifte til tog til Flensburg, hvor jeg er fremme 14.45. Nu begynder frygten så at indfinde sig, for nu er man nået til DSB-delen, og der er ovenikøbet involveret 2 gange togbus på grund af sporarbejde. Frygten skal vise sig velbegrundet.


Først togbus til Tinglev. Det går fint. Så er der indlagt en lille togrejse til Vojens. Det fungerer også. Men så går det galt. Af uforståelige grunde bliver togbussen til Fredericia næsten 15 minutter forsinket. Det på trods af, at der ingen særlige udfordringer er undervejs. Men det betyder, at alle passagerer med bussen, netop når tidsnok op på Perron 4 til at de kan se røven af det tog alle skulle have været med. En latterlig Perronmanager ved ingenting, kan ikke svare på noget og formår i øvrigt slet ikke at gøre nytte.


Næste togmulighed er nu et lyntog om 3 kvarter. Det er så et ekstra kvarter forsinket, og afgår derfor næsten samtidig med det næste regionaltog. Jeg har lugtet lunten og tænker at så mange kan der ikke være i lyntoget. Derfor sætter jeg mig ind i regionalen, og kan se lyntoget regederligt smaske dørene i, imens folk stadig forsøger at stige på. Man må sige, at DSB gør en målrettet indsats for at jage kunderne væk fra den kollektive trafik.


Hjemme ved 8-tiden, og nu skal man så til at klage igen.

Hoteller


Bremen: InterCity Hotel ⁕⁕⁕⁕


Transport


Aarhus - Flensborg - Hamburg - Bremen: Tog

Bremen - Hamburg - Flensborg - Aarhus: Tog - Togbus


Dagsture


Bremen - Bremerhaven: Tog


Sport og underholdning


Weser Stadion: Fodbold, Werder Bremen - Mönchengladbach