Henning i Barcelona 1999

Barcelona

20. - 26. januar 1999

Onsdag d. 20. januar


Afgang med tog fra Vejle kl. 6.40 - lidt tidligt - men det er af hensyn til risikoen for dårligt vejr - og min modvilje mod at betale i dyre domme for at komme med lyntoget.


Ankomst til København H - og videre med det nye tog til Kastrup.


Tjek ind - kun med et rejsebevis fra Don Quijote rejser - er lidt tvivlende - men det virker ok.


Næsten 2 timers ventetid inden afgang med Virgin Express, mit discountflyselskab på denne tur. Det er nu ganske udmærket. At der ikke er mad ombord er jeg ret ligeglad med.


Ned i Bruxelles - og i lufthavnen i fuld galop for at nå forbindelsen til Barcelona.

Lander i Barcelona - fat i bagagen - ud af lufthavnen - finde bussen til Place de Catalunya i Downtown Barcelona. Det hele går så stærkt, at jeg slet ikke opdager at Don Quijote faktisk er i lufthavnen for at hente mig.


Fra Place de Catalunya ned ad Ramblaen til Place Reial og Hotel Roma Reial. Der er en mystisk besked fra rejsebureauet - finder senere ud af, at de ikke kunne forstå at de ikke fangede mig i lufthavnen.


Bliver indlogeret - kl er nu blevet 19 - udmærket hotel - eget bad og tv - så bliver det vist ikke meget bedre.


Ud i byen - lidt omkring i kvarteret - en "baguette" med indlagt landskinke og ost - og hjem til hotellet.

Place Reial

Torsdag d. 21. januar


Første rigtige sightseeing-dag. Ned og se på det gotiske kvarter - vældig hyggeligt. Op til turistkontoret for at finde ud af hvordan man får billetter til fodbold. Det er let nok - tag bare ud på stadion og køb dem der.

Det Gotiske Kvarter
Det Gotiske Kvarter

Så ned i undergrunden og med metroen til Camp Nou. Finder et billetkontor og får fat i en billet til søndagens kamp mod Real Zaragoza. 7.000 pesetas - ca. 350 kr.


Tilbage til "byen". En tur ned på havnen. Meget flot sted - over til svævebanen der fører over til Mountjuic-bjerget. Det må prøves. Op i svævebanen, der går tværs over havnen og op på bakken. Der er en flot udsigt over byen. Her sidst på eftermiddagen kan man virkelig se smoggen hænge. Men vejret er dejligt.

Cafe på havnen
Havnen

Går ad gaderne ned af bjerget. Det er med at passe på bilerne. Vejene her bruges åbenbart mest af de lokale køreskoler.


Aftensmad på en udmærket restaurant på Place Reial - lige ved siden af hotellet. Der er ikke ret mange mennesker, men til gengæld adskillige tjenere. Man kan sidde og beundre deres evne til at folde hænderne på ryggen - og lave absolut ingenting.


Fredag d. 22. januar


Så er der dømt udflugt til Montserrat - et munkekloster oppe i nogle bjerge udenfor Barcelona.


Taget toget fra Place Espanya ud af byen. Skulle så have været med en svævebane det sidste stykke op til munkeklosteret. Men svævebanen er til sit årlige hovedeftersyn - sikkert en god ide - derfor er der indsat bus op ad bjerget.


Oppe ved klostret lidt før kl. 13. Ind i Klosterkirken som er smadderflot - og halvfuld - man er ved at gøre klar til en forestilling. Venter for at se hvad det er for noget. Pludselig kommer et mindre drengekor ind og synger en sang - ganske smukt må det siges. Derefter en til - denne gang i duet med publikum. Men lige som man tror at nu skal der da vist til at ske noget - så går de bare ud igen - og forestillingen er slut.

Montserrat
Montserrat

Bruger herefter nogle timer i klosterbyen - går en tur langs bjerget - og nyder en fantastisk udsigt over dalen . Rigtig flot.

 

Ved 5-tiden med bus tilbage til stationen og med toget ind til Barcelona - og ind til Ramblaen og hotellet.


Lørdag d. 23. januar


Sightseeing i Barcelona - til fods - det bliver en rigtid Gaudi-dag idag.


Først fra hotellet gennem en række små gader på tværs af byen til kirken "La Segrada Familia" - eller på dansk - Den hellige familie. Gaudi's underlige arkitektur - og de bygger stadig - efter godt 100 år !!

La Segrada Familia
Parc Guell

Derefter til fods opad imod bakkerne, der er placeret hele vejen rundt om byen. Op til Parc Guell. Igen er der dømt Gaudi - og en nærmest legepark-agtig arkitektur. Men meget sjovt faktisk - og forøvrigt en glimrende udsigt ud over byen fra parken.


Videre herfra tilbage til Downtown. Kommer forbi flere sjove Gaudi-huse. Ned af Ramblaen hvor der som sædvanlig er gang i den.


Om aftenen op på Place Espanya og op mod Palais Nacional, hvor der er et smadderflot springvand med masser af farver. Og kl. 19 - og hver halve time - i smuk takt til noget festligt musik - meget smagfuldt - "Über al auf der welt......"


Søndag d. 24. januar


Starter dagen med en tur i Parc de la Ciutedella. Mægtig flot park - der bliver brugt - til kortspil, rulleskøjteløb, petanque, whatever... En trup er også igang med nogle særlige katalanske folkedanse - La tarantella. De samler penge ind - vist nok til sig selv.


Fra parken langs havnen og tilbage til Ramblaen. Det er som om hele Barcelona er på gaden og promenere sådan en søndag. Det vælter med folk - og ikke mindst deres utallige hunde. Vejret er dog også genialt til det formål.

Parc de la Ciutedella
Nou Camp

Om eftermiddagen er det tid til turens højdepunkt - fodbold. Tager afsted med Metroen i god tid, så jeg er på Camp Nou 1½ time før kampen. Rent spild - det er kun turister, der kommer så tidligt - og portene er ikke engang åbnet.


Det gør de en god times tid før kampen - går ind - finder min siddeplads på "3. etage" - alletiders sted med et vældigt udsyn. Men hvor bliver publikum af??

 

½ time før kampen. Det virker mest som en kamp på Århus Stadion med Århus Fremad. Enkelte tilskuere hist og pist. Men så går det pludselig stærkt. Folk vælter ind - og i løbet af den næste halve time tropper folk op - 85.000 bliver vi ialt.


Smaddergod fodboldkamp. F.C.Barcelona-Zaragoza 3-1. 2 mål af Rivaldo, 1 af Cocu. Milosevic (nej - ikke ham) scorer for Zaragoza. Folk går op i det med liv og sjæl - ikke en eneste fulderik ser man - det er kampen for vigtig til - man kunne jo gå glip af noget. Alle er glade og tilfredse - kun dommeren var en idiot.


Kampen slutter - og 85.000 vælter ud - men med mindre tumult end når 4.000 skal hjem fra Vejle Stadion. Finder ud af at jeg vil gå tilbage til centrum, da metroen sikkert er proppet. Fremragende ide der - gåturen varer ca. 2 timer !


Hjem på hotellet for at se TV, der alle sammen sender timelange fodboldprogrammer om aftenen.


Mandag d. 25. januar


Sidste dag i byen. Har overvejet at tage ud til en ferieby ved Middelhavet, men bliver alligevel i Barcelona. Der er meget at se endnu. Først op på Montjuic-bjerget til det Olympiske Stadion. Det er første gang jeg har oplevet rullende trapper helt op til toppen af et bjerg! Kigger mig lidt omkring, inden jeg går tilbage til byen.

Montjuic
Rambla'en

Kigger lidt mere på livet på Ramblaen og i de små sidegader omkring hotellet og i den gamle bydel. Barcelona er en rar by. Man kan gå overalt uden at føle sig utryg. Bruger så resten af dagen på det.


Tilbage til hotellet hvor Iben fra Don Quijote ringer. Hun vil gerne køre mig ud til lufthavnen kl. 5.15 næste dag. Helt i orden med mig...


Tidligt i seng. Skal trods alt op kl. 5. En flok franske skoleelever sørger dog for, at man ikke får lukket et øje før kl. 2. Møgunger....


Tirsdag d. 26. januar


Afgang med Ibens Taxa kl. 5.15 - det tager ca. 20 min. til lufthavnen. Når trafikken er slem, kan det godt tage 2 timer siger hun. Men trafikken er ikke slem kl. 5.15....


Tjekker ind - flyver til Bruxelles - skifter flyver - flyver til Kastrup - tager toget til København H - skifter tog - tager toget til Vejle - og hjemme igen....

Hoteller


Barcelona: Hotel Roma Reial ⁕⁕⁕


Transport


København - Bruxelles: Fly - Virgin Express

Bruxelles - Barcelona: Fly - Virgin Express

Barcelona - Bruxelles: Fly - Virgin Express

Bruxelles - København: Fly - Virging Express


Dagsture


Barcelona - Montserrat: Tog - bus 👍


Sport og underholdning


Camp Nou: Fodbold, FC Barcelona - Zaragoza 👍


Teknisk arrangør


Don Quijote Rejser