www.henningn.dk

Exit Melbourne - og afgang med Wayward Bus langs "The great ocean road" m.m. til Adelaide. 3 dage sammen med 20-22 andre i en minibus - heriblandt 4 fra pingvin-turen. Og så var der selvfølgelig også Ralph - chaufføren.

Masser af stop undervejs. Først ved Bells Beach - og et hav af surfere. Senere på dagen begynder vandet også at komme ovenfra i form af regn - mere og mere - og man bliver ret våd ved stoppene - og bussen bliver ret klam - men hvad gør det. Vi holder pause i Apollo Bay og holder frokostpicnic i Otway Ranges - et regnskovsområde - med muligheder for gode gåture.

Senere kommer vi til "The twelve apostles" og Lord Arc Gorge ude ved vandet. Imponerende syn - og ikke mindre imponerende i regnvejr. Vi kommer til den såkaldte London Bridge, også nogle klipper ude i vandet, der indtil for få år siden var landfast, men så dumpede der noget af det i vandet, og nu var det så nogle klipper ude midt i vandet i stedet.

En fin lille lagune

Lord Arc Gorge

Inden vi når første overnatning i Port Fairy drejer Ralph tilfældigt til højre ved en lille nationalpark Tower Hill. Han nævner noget med vulkansøer og det ser da også meget kønt ud. Men pludselig vrimler stedet med Kænguruer, Wallabies - og oppe i træerne får vi øje på adskillige Koalaer. Altsammen "live" - ingen hegn her. Ralph er dog lidt skuffet - der var ingen emuer. Resten af bussen er helt oppe at køre.

Hele dagen har været fuld af oplevelser og smadderflot natur. Til sidst kommer vi dog til Port Fairy. Får fat i et enkeltværelse på den lokale pub. Værelset er på størrelse med min lejlighed og koster 12 $ (60 kr) - latterligt billigt. Noget hurtigt mad - og så i seng.

Glemte jeg noget - jo undervejs kommer Ralph i tanke om at der da vist nok er noget med en hemmelig hule. De plejer godt nok ikke at stoppe der - men vi var og god tid så der var mulighed for det. Forresten var han heller ikke helt sikker på hvor det var. Alligevel gør han holdt et tilfældigt sted - mener vist det er her. Hele bussen ud - og vi forcerer en strand med sten og nogle småklipper - og pludselig står vi ved indgangen til hulen. Alle folk på knæ og kravler ind i hulen, som i gamle dage blev brugt af aboriginals. Et sted man ikke finder i nogen guide-bøger - og en turisttur lidt ud over det sædvanlige.

Søndag d. 8. februar

Videre med Wayward Bus. Stemningen i bussen er alletiders. Første stop i Portland, hvor der er go-cart grand prix. De små go-carts fræser rundt på en lukket gadebane. Det kigger vi på - går en tur i "pit’en" og kigger lidt rundt i byen.

Videre går det i et fantastisk landskab. Vi krydser grænsen mellem Victoria og South Australia. Forskellen kan man se på telefonpælene. I Victoria er de af træ - og i South Australia er de af beton. Og de er konsekvente så man kan hele tiden se hvilken stat man befinder sig i. For en sikkerheds skyld er der placeret en af hver lige på hver side af "grænsen". Og for at forvirre turisterne har man en anden tid i South Australia - uret skal stilles ½ time tilbage !

  Udsigt fra Mount Schank

Blue Lake

Videre til Mount Schank - et vulkankrater som vi "bestiger". Hårdt, men det er sliddet værd når man kan se ned i et kæmpehul, der sagde "bum" for mange mange år siden.

Et kort besøg ved "Little Blue Lake" hvor et par lokale unger muntrer sig ved at hoppe i fra en klippe megahøjt over. Derfra videre til Mt. Gambier og den rigtige "Blue Lake" og jo - den er god nok - den er meget blå. Picnic ved bredden gør ikke synet ringere.

Derfra til Umpherston Cave, Et naturligt dannet rundt hul i jorden fyldt med blomster og planter. Defra til Canunda National Park - nogle imponerende klippeformationer - og så til vores overnatning i Beachport.

Overnatning på pubben, fælles aftensmad på "Bompa’s" (en anden pub) og en tur ud på den 800 m. lange mole inden sengetid. Af en eller anden grund sover man godt.

Mandag d. 9. februar

Sidste dag med Wayward. Afgang fra Beachport - og ind på en lokal farm til morgenmad og fåreklipning. Videre nordpå til Kingston og "The Big Lobster". Australiere har det med at have store mærkelige monumenter hist og pist, og "The Big Lobster" er sådan et - en stor hummer i et plasticmateriale udenfor en restaurant.

Videre op til "The Coorong" som er en øde og gold nationalpark. Ophold ved "The Granites" - nogle 500 mio. år gamle granitblokke på stranden. Næste stop ved nogle voldsomme strand-klitter som bestiges i bare tæer.

Derefter ud og gå en tur på en saltsø, med ca. 5 cm hårdpresset salt oventå mange cm ulækkert sort mudder. Risikoen for at gå igennem til mudderet er reel nok. 2 stk går igennem. Over Murray-floden ved Wellington og ned gennem Adelaide Hills ind til selve Adelaide.

Ankomst i Adelaide ved ca. 7-tiden. Ind på Clarice Motel - og ud at få lidt mad. Og så såmænd tidligt i seng - igen.

Videre til Adelaide

Vindmøller ved Murray River