www.henningn.dk

Tirsdag d. 10. februar

Adelaide - kigger rundt i byen. Frem og tilbage gennem gaderne - meget hyggelig - nærmest lidt provinsiel. Hen på eftermiddagen med en ældgammel sporvogn til strandbyen Glenelg. Noget af en turistfælde. Masser af kulørte butikker, en strand og nogle grimme hoteller langs stranden. Godt man ikke valgte at bo der - det var under overvejelse.

Hjem igen - til motellet.

Onsdag d. 11. februar

På bustur i Borossa Valley - et stort vinområde nord for Adelaide. Kun 8 med bussen og så en chauffør. Og et noget "pænere" publikum end Wayward.

Besøg på en legetøjsfabrik, 4 vingårde med gratis smagsprøver - og mulighed for at købe selvsagt. Rundvisning på en af dem. Det var ret spændende.

Nydelig frokost - jeg fik kænguru - ikke så dårligt, men heller ikke nogen åbenbaring.

Nydeligt område, en spændende rundvisning, men det hele er lidt kommercielt - som om det mest handler om at få os til at købe deres vin.

I Adelaide sidst på eftermiddagen. Det er rigtigt varmt idag. Så bare en gåtur gennem byen og hjem til motellet.

Kig ud over Borossa Valley

Torsdag d. 12. februar

Jackson

Afgang sidst på formiddagen med 822’eren til Cleland Wildlife Park oppe i Adelaide Hills. Rigtig flot tur derop - og flot og hyggelig wildlife (tamelife !) park. Masser af forskellige kænguruer og wallabies.

En flok dingoer der råhygger sig - dem kunne man dog ikke gå rundt midt imellem som man kunne med kænguruerne.

Den tasmanske djævel er dog ikke at se - indtil dyrepasseren kommer forbi med 2 døde rotter til frokost. Så kommer der gang i Jackson som den hedder. Dyrepasseren fortæller at Jackson er fornærmet over at han er blevet flyttet, derfor holder han sig mest i sin hule under jorden.

Tilbage til Adelaide. Gåtur langs floden - den er flot. Ud og lede efter en 9 hullers par 3 golfbane jeg har set på et kort. Finder den - men der er desværre lukket for idag. Surt - man kunne ellers leje køller og lige tage en hurtig runde for 8 $.

Fredag d. 13. februar

Goanna på tværs af vejen

En-dags tur til Kangaroo Island. Op kl. 6 for at nå bussen til Cape Jarvis. Derfra godt en time med båd til Pennishaw. I Pennishaw har det lokale vandrehjem arrangeret rundtur på øen. Igen ud og se på flotte klipper og imponerende natur. Pludselig er vi lige ved at køre en Goanna over. En Goanna er en såkaldt Lizard - en varanlignende fyr. Meget velset fordi den æder slanger. Så hvis du har en Goanna i baghaven kan du være ret sikker på at der ikke er slanger.

Frokost i det grønne. I træet ved siden af sidder en koala og sover. Lidt derfra er der en anden. "Watch the spider-web" er der lige en australsk pige der var med bussen der siger, inden man går derover. Og ganske rigtigt, der er et stort spindelvæv mellem 2 træer - og det er vist nok en dårlig ide at genere de lokale edderkopper. De kan være farlige. Så man dukker sig lige...

Herfra videre til en lokal fåreklipning - for 2. gang og så til turens highlight Seal Bay. Vi går rundt på stranden blandt sælerne, der lige er inde og nappe en 3-dages lur inden de skal på fiskeri igen. Der er dog alligevel en forbløffende aktivitet, og man kan stå og kigge på dem i få meters afstand. Vel at mærke rigtig natur - ikke en dyrepark eller sådan.

Derfra videre til en lokal wildlife (?) park. Fodring af kænguruer og emuer, klapning af koalaer hvis man har lyst, og nogle nuttede kænguru, wombat og possum-unger.

Tilbage til Pennishaw, med båden tilbage til fastlandet - det var en fejl, man skulle være blevet en dag længere - og med bus tilbage til Adelaide. Retur til motellet lige efter midnat - så godt 18 timers sightseeing idag - kom ikke og sig at ferie ikke kan være anstrengende.

Videre til Broken Hill

Sovende Koala - højt til vejrs