www.henningn.dk

Lørdag d. 26. februar

Afgang med Iberia fra København og direkte til Madrid med ankomst henimod aften. Hotellet hed Plaza Mayor og lå helt centralt i Madrid. Og sådan en lørdag aften burde man jo så gå ud og se på byen - meeennn på den den anden side - når man nu lige kan nå at se Real Madrid - Barcelona på hotelværelsets storskærm (14 tommer!!), så kan man jo ligeså godt tage det med - så det er hvad det bliver til den aften.

Søndag d. 27. februar

Under indtryk af en ret afslappet indledning på rejsen står jeg faktisk usædvanligt tidligt op. Og så er det ud at finde noget morgenmad. Men det er nu ikke så nemt tidligt søndag morgen. Må drysse rundt i kvarteret en halv times tid, før jeg endelig finder en cafe der er åben, så man kan få rejsen første Cafe con leche - og et tilhørende stykke tørt brød.

Ellers er der en ting man skal opleve om søndagen i spanske byer - nemlig folkelivet. Der er simpelthen så mange folk på gaden - alle skal ud at promenere. Og så er det jo også herligt forårsvejr ligepludselig !!

Første sight bliver det lokale marked El Rastro. Her kan man købe alt hvad man måtte have lyst til. Herfra bliver det så til en lang gåtur anbefalet at min "Turguide" fra "Time Out" -  Bl.a. ned til Parque de las Vistillas, med en flot udsigt over byen - og et kik på byens katedral Catadral de la Almudena.

Senere på dagen et andet must - et søndagsbesøg i Madrids store park Retiro. Der er selvklart enormt mange mennesker og en mængde aktiviteter - bl.a. adskillige former for dukketeater. Så her kan man nemt få mange timer til at gå ved bare at sidde og sidde.

Senere på dagen ind til mere larmende og osende Gran Via m.m. - byens store handelsgade, der er som den slags nu er.

Parque del buen Retiro

Mandag d. 28. februar

Fra Toledo

Idag var det så tanken at tage til Segovia med bus. Så jagten går ind efter Madrids store busterminal, der ikke just er placeret centralt i byen. Ved ankomst hertil render jeg dog ind i et problem. Bussen til Segovia går nemlig slet ikke herfra - den går fra et helt andet sted i byen. Men heldigvis er planer til for at ændres - så det bliver en tur til Toledo i stedet.

Toledo er en vældig gammel by godt en times kørsel fra Madrid. Meget historisk - og meget spændende at kigge på.

Vel hjemkommet fra Toledo går jagten ind på billet til det jeg selv betragter som turens highlight, nemlig tirsdagen champions-league kamp mellem Real Madrid og Bayern München. Rygter siger at der næppe bliver udsolgt, så det skulle være til at få fingre i en billet. Billetter kan dog kun købes ved selve stadion - så sidst på eftermiddagen er det afgang til Estadio Santiago Bernebeu. Her mødes man straks af sortbørshajer. De vil have 10.000 Pesatas for en billet - det er ca. 500 kr. De afviser pure at det vil være muligt at købe en fra kontoret. Men jeg vil nu alligevel prøve - og høflige som de er viser de selvfølgelig vej til billetkontoret. Selvklart er der dog tale om den forkerte vej rundt om stadion, så det giver lige en gåtur på en km's penge inden jeg finder billetkontoret - næsten ved mit udgangspunkt.

Lørdagens triumf mod Barca har dog givet Madrillanerne blod på tanden. Så køen ved billetkontoret er lang - og der er en time til de åbner!. Heldigvis sniger der sig et par "hajer" rundt omkring køen. Jeg får tilbudt en 3.500 pesetas-billet til 5.000 - så den hopper jeg på - og sparer et par timer i køen.

Herefter retur til mit "hovedkvarter". Aftenens måltid indtages på den cafe der er i stueetagen på mit hotel. De har et favorabelt tilbud - 3 retter mad med brød, vin og kaffe for en hund. Den napper jeg - men bliver dog en kende overrasket da de klasker en hel flaske hvidvin på bordet!!!

Tirsdag d. 29. februar

Et eller andet skal man jo få tiden til at gå med inden man tager til bold. Så jeg går på jagt efter en svævebane, der skal kunne føre mig ud til en stor park Casa De Campo. Da jeg finder svævebanen viser det sig dog at den kun er i sving om søndagen - så nu må jeg finde på noget andet.

Så istedet finder jeg ned til stationen Principe Pio. Her anbefaler min rejseguide at tage toget til en by der hedder Alcala De Henares. Så det gør jeg - desværre tager jeg toget i forkert retning, så jeg bliver slæbt rundt i det meste af Madrids omegn inden toget sætter kurs mod Alcala De Henares.

Men da jeg endelig når derud viser det sig at være besværet værd. En hyggelig lille by - god til en god gåtur inden næsen vendes hjemad igen - for at kunne komme til stadion i ordentlig tid.

Hen mod aften afgang til fodbold - og der er faktisk ganske mange mennesker derude på Santiago Bernebeu. Ca. 75.000 er på plads - og gud bedre det om ikke gode gamle Kim Milton er dommer - ham kan jeg kende selv fra min plads på "8. etage". Og kampen er fremragende simpelthen - tyskerne vinder 4-2 - men hjemmepublikummet går nu ikke i panik af den grund. Det er et folk med fodboldkultur, så de værdsætter faktisk at de har set en rigtig god fodboldkamp. Stefan Effenberg spiller en kanonkamp - men kampens detalje er da Hierro smækker en 70 m. aflevering frem mod hjørneflaget - den helflugter Roberto Carlos så lige ind i panden på Raul - der ikke kan undgå at lave mål. "Quel Gol" lyder det højlydt fra den ældre herre på rækken bagved - og det har han ganske ret i.

Derefter hjem til hotellet - hvor kampen bliver gennemanalyseret igen og igen på spansk fjernsyn hele natten tror jeg.

Alcala De Henares


Videre til Sevilla