www.henningn.dk

 Billeder fra Irland
 1994


Se også
Irland fotoalbum
Irland billedvideo
 

Turen her fandt sted i sensommeren 1994. Jeg fløj til Dublin. Fra Dublin brugte jeg Bus Eireanns udmærkede rutenet til at se de dele af Irland jeg kunne nå. Jeg havde knap 3 uger til det, og rundturen kom til at hedde Dublin - Kilkenny - Cork - Killarney - Galway - Dublin.

Det var en  tur med imponerende natur undervejs, et møde med et rigtigt hyggeligt og særdeles venligt folkefærd. Undervejs blev der også tid til nogle lidt specielle sportsbegivenheder, såsom hundevæddeløb og en semifinale i pokalturneringen i Gælisk Fodbold på Crooke Park i Dublin (45.000 tilskuere!!!).

Jeg boede mest på Bed & Breakfast undervejs, så det var også i bedste hænder.

Her er nogle af mine billeder fra den tur

Et billede fra Kilkenny -  en sten til minde om byens mange sejre i Hurling!!! I Cork tog jeg en bus til Skibbereen og videre til Baltimore, som var langt ude og enormt spændende.
Her er et typisk billede fra omegnen af Killarnay. Killarney er udgangspunkt for ture til "Ring of Kerry". Sådan en var jeg også på - her er et billede.
På vejen fra Killarney til Galway gjorde bussen et ophold på et par timer ved Cliffs of Mohair - der var faktisk nogle der satte sig helt ud på kanten! Lige syd for Galway er et sjovt område der hedder "The Burren". Den flotte violette farve er lyngplanter. Det lignede nærmest et violetfarvet månelandskab.
Fra Galway kunne man sejle til en meget spændende ø - næsten ude i Atlanterhavet - der hed Aran Island. Her er et billede fra kirkegården. Endnu et billede fra Aran. Med den placering på verdenskortet siger det sig selv at klimaet er lidt - øhhh - voldsomt.
Galway var også udgangspunkt til en tur til Connamare-området, nord for Galway. Et øde og utroligt flot område. Tilbage til civilisationen - hundevæddeløb i Dublin.

Retur til forsiden